Iedereen kan in schulden komen. Door pech of door domme keuzes. Maakt niet uit, het effect is hetzelfde: schulden beheersen je leven. Deurwaarders dreigen, een huisuitzetting hangt misschien als een donkere wolk boven je hoofd. Je raakt gestrest en reageert dit af, misschien wel op je kinderen….

Ik gun iedereen een schuldenvrij bestaan. Gelukkig biedt de wet mogelijkheden om uit de schulden te komen. Dat is geen gemakkelijke weg, maar als je doorzet kun je schuldenvrij worden. In de periode dat je schulden aflost en van een heel klein beetje geld moet rondkomen kun je begrip en ondersteuning gebruiken. Consuminderhuis Het Fundament biedt die ondersteuning. Ook als je (nog) geen schulden hebt, maar je het moeilijk vindt om met geld om te gaan. Gratis, maar niet voor niets. Er wordt een tegenprestatie van je verwacht: je gaat deelnemen aan workshops en consuminderkringen en maakt je stap voor stap kennis met een andere kijk op consumeren. Je wordt wegwijs in het consumínderen. Dat is minder schraal dan het klinkt. Door te consuminderen kun je een rijk leven krijgen.

Saai? Nee, helemaal niet. Je leert bijvoorbeeld hoe je kunt besparen door zelf zeep, cadeautjes of je eigen kleding te maken.

Spannend? Ja!! In zuid Limburg zijn al twee consuminderhuizen in werking. Ik heb persoonlijk gezien hoe mensen opbloeien nadat ze eenmaal de moed hadden om in het consuminderhuis lotgenoten te ontmoeten en vaardigheden te leren die nodig zijn om vertrouwen in jezelf te hebben.

En heb je geen schulden en geen geldproblemen, maar is consuminderen je ‘ding’? Kom dan ook gerust eens langs. Wie weet wat je nog kunt bijleren en wat wij van jou kunnen leren.

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips