Onze visie

Het FUNdament is een kenniscentrum om iedereen die dat wil te inspireren tot en begeleiden bij een meer duurzame en gezonde manier van leven. Alle activiteiten, workshops en bijeenkomsten zijn gericht op hergebruik, repareren of spullen een tweede leven geven. Hier bespaar je geld mee en help je het milieu zich te herstellen.

De kracht van Het Fundament is de gemengde samenstelling van de deelnemers. De activiteiten die vanuit het Fundament worden aangeboden zijn aantrekkelijk én toegankelijk voor een brede groep. Graag verwelkomen wij iedereen die geïnteresseerd is in biologisch tuinieren en van zuinig leven een creatieve sport maakt.

In Het FUNdament “mag je er zijn”, geen beoordeling en veroordeling maar onvoorwaardelijk stimuleren en ondersteunen wanneer iemand nieuwe wegen in wil slaan. Maar ook: deelnemen is gratis maar niet voor niets; als tegenprestatie wordt gevraagd je in te zetten op een voor jou passende manier. Denk hierbij aan vrijwilligerswerk of als ambassadeur van Het FUNdament. 

Op het gebied van (primaire) hulpverlening zijn er reeds talloze initiatieven in de stad. Wij bieden een (gratis) aanvulling daarop door met andere organisaties samen te werken en langdurige begeleiding te bieden aan wie dat nodig hebben. Daartoe zijn wij aangesloten bij een bestaande samenwerking namelijk: Financieel Fit Den Helder.

 

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips