Handen ineen voor betere re-integratie

Door omstandigheden zonder werk komen, het verliezen van sociale contacten of zelfs het langdurig in armoede raken zijn zomaar levensgebeurtenissen die iedereen kan overkomen. Het Fundament, De Wandelcoach en Inwerking slaan de handen ineen en bieden gezamenlijk mensen met een (complexe) arbeidsbeperking een veilige plek waar zij op plezierige wijze serieus werk kunnen maken van hun re-integratie. Van vrijwilligerswerk naar een betaalde baan!

12-07-2022

Het FUNdament en De Wandelcoach hebben al eerdere positieve ervaring opgedaan en willen dit succes graag verder uitbreiden. Met InWerking als belangrijke aanvulling op deze samenwerking. Zo start De Wandelcoach binnenkort een Praktijkassessment op de locatie van het FUNdament. Tijdens zo’n assessment wordt een kandidaat geobserveerd tijdens een werkpleksimulatie. Het Fundament biedt daarvoor de perfecte gelegenheid.

Ook het aanbod van Het FUNdament is een belangrijke aanvulling voor De Wandelcoach en InWerking. Zo maken vrijwel alle klanten een forse inkomensval nadat zij in een uitkering belanden. Door krachten te bundelen kunnen mensen met een arbeidsbeperking toch hun sociale netwerk uitbreiden, even leuke als belangrijke workshops volgen en structuur aanbrengen in hun leven met als doel dat ze de draad weer oppakken en niet in de armoede vervallen.

Als Het FUNdament en De Wandelcoach de doelen voor hun klant hebben bereikt, dan staat Inwerking klaar om het stokje over te nemen. Zij zal samen met de kandidaat het re-integratietraject verder vorm geven met als einddoel: duurzame uitstroom richting een betaalde baan. Daarbij eventueel ondersteund vanuit jobcoaching. Blijkt de kandidaat er nog niet aan toe dan kan er altijd gekeken worden naar een blijvende zinvolle vrijwilligersfunctie in Het FUNdament.

Door de samenwerking is het mogelijk om de kandidaten naar vermogen te begeleiden en te werken aan de zelfredzaamheid. De drie organisaties combineren op deze manier hun kwaliteiten ten behoeve van de deelnemers.

Wie zijn de organisaties

Het FUNdament biedt een traject om financieel zelfredzaam te worden en voor een gezondere en meer duurzame levensstijl te kiezen. Consuminderen is kunnen beschikken over alles wat je nodig hebt om gezond en gelukkig te kunnen zijn, ook met een klein budget. Door te praten over oplossingen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen leer je bewuste keuzes te maken.

De Wandelcoach beweegt op het snijvlak tussen Revalidatie & Re-integratie. Dagelijks brengen zij mensen met een complexe arbeidsbeperking weer in beweging. Fysiek en mentaal. Als UWV-erkend re-integratiebureau zorgt De Wandelcoach voor een gezonde beroepsbevolking en zijn wij voor werkgevers een belangrijke vindplaats voor uit beeld geraakt, zelfbewust talent.

Inwerking biedt kandidaten persoonlijke begeleiding en ondersteunen hen -indien mogelijk- op de weg naar, en bij het behoud van werk en scholing. Ze richten zich daarbij op alle leefgebieden (financiële situatie; woonsituatie; hulpverlening; opleiding; werk; vrijetijdsbesteding en sociaal netwerk) met als doel het maximaliseren van de autonomie voor een duurzame oplossing.

Nieuws & tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws & praktische tips

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips