Tuin activiteiten

Donderdag van 09.30 tot 12.00 uur

Samen met de vrijwilligers ga je aan de slag in de tuin en leer je alles wat met tuinieren te maken heeft.

Bij Het FUNdament wordt er op natuurlijke wijze getuinierd, Dit betekent dat we met de natuur mee tuinieren. Lekker met de handen in de aarde ga je aan de slag. Je leert hoe je een tuin aan kunt leggen en hoe je groente en fruit kunt kweken in de moestuin van Het FUNdament, maar ook hoe je dit thuis zou kunnen doen. Krijg ook tips hoe je producten uit je tuin kan gebruiken in je keuken of voor het maken van mooie decoraties.

We starten van 09.30 tot 10.00 uur met koffie en thee, daarna gaan we lekker de tuin in. Deelname is gratis. De koffie ook!

Moestuin

In de moestuin verbouwen we diverse soorten groente en fruit. We gebruiken hierbij geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest, maar natuurlijke compost en milieuvriendelijke manieren om insecten te weren.

De oogst uit de tuin wordt gebruikt in de keuken en verdeeld onder de deelnemers van Het FUNdament.

Pluktuin

Tussen het FUNdament en de Falgatuinen in ligt de Pluktuin. In deze tuin staan veel verschillende soorten bloemen die het goed doen in een vaas of bloemstuk. Iedereen mag hier een bloemetje komen plukken. Denk bij het plukken er wel aan om ook iets te laten staan voor de insecten en voor de medemens. 

Stilte Tuin

In de stilte tuin, die verscholen is achter het gebouw, kom je heerlijk tot rust. Overal zijn plekken waar je lekker kunt zitten om bijvoorbeeld een boek te lezen, of te genieten van de vogels en bloemen. Loop bij wijze van meditatie het labyrint of doe yoga in de cirkel.

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips