pijl

Activiteiten in Het FUNdament

Consuminderen betekent niet alleen budgetteren, maar ook een gedragsverandering. Om deze meer praktische kant van consuminderen en duurzamer leven te laten zien organiseren wij diverse activiteiten om deze verandering te stimuleren en langdurig te begeleiden. 

Moestuin en Stilte Tuin 

Donderdag
van 09.30 tot 12.00 uur

is het tijd om te werken in de tuin. Samen met een aantal vrijwilligers en onder de leiding van Jill en Petra leer je alles wat met tuinieren te maken heeft. Bij Het FUNdament wordt er op natuurlijke wijze getuinierd, Dit betekent dat we met de natuur mee tuinieren. Lekker met de handen in de aarde ga je aan de slag. Je leert hoe je een tuin aan kunt leggen en hoe je groente en fruit kunt kweken in de moestuin van Het FUNdament, maar ook hoe je dit thuis zou kunnen doen. We starten van 09.30 tot 10.00 uur met koffie en thee, daarna gaan we lekker de tuin in.

Naaiatelier

Dinsdag
van 10.00 tot 12.00 uur

Basis cursus waarbij je leert hoe je kunt naaien met de naaimachine. De cursus duurt 12 weken en is gratis. Opgeven is verplicht en kan door een mail te sturen naar hetfundament153@gmail.com

KaFUNdo

Donderdag 
van 10.00 tot 12.00 uur

kun je aan de slag met het maken van spullen die helpen te consuminderen. Dit kan van alles zijn, van bijenwas doeken en wasmiddel tot leuke cadeautjes. Je leert hoe je het kunt maken. Of misschien ben je al heel creatief en handig en kun je het de rest van de groep leren. De gemaakte spullen worden verkocht in het winkeltje van Het FUNdament.